פיקוח על בתים משותפים: האם לפנות לעורך דין?
רוב אזרחי ישראלים גרים בבניינים משותפים וזה משפיע על האופן שבו חוקי המקרקעין מנוסחים בארץ כאשר יש דגש גדול על אופן ההתנהלות בבית משותף. ב-95% מהמקרים לא יהיה צורך להפעיל את החוקים הללו ואתם בטח לא תכירו אותם אך יש לא מעט מקרים בהם מתגלעים סכסוכים בין השכנים השונים ואז אין ברירה אל להפעיל את החוקים הללו.
בגלל שהמחוקק הבין כי יש הרבה מאוד סכסוכים בין שכנים ובגלל שזה לא יהיה ריאלי לפנות אל בית משפט בכל סכסוך כזה הוא החליט להקים את הגוף של המפקח על הבתים המשותפים ומולו נפתרים רוב הסכסוכים הללו. לכן זה ברור גם מדוע רבים שואלים המפקח על בתים משותפים: האם לפנות לעורך דין. אם כן עליכם לדעת כי הרבה מונח על כף המאזניים בעת פניה אל המפקח ולכן כדאי ורצוי לקבל ייעוץ מעורך דין אשר יסייע לכם בכך.
פונים אל עורך דין בגלל סכסוך בבית משותף? וודאו כי הוא לא מסלים את המצב
עליכם לדעת כי הופעה מול המפקח היא הליך משפטי לכל דבר ועניין המחייב ידע בחוקים, בתקנות ובתקדימים של בתי המשפט ושל המפקח ולכן הצעד החכם ביותר יהיה לפנות אל עורך דין. לכן התשובה היא חיובית לשאלה המפקח על בתים משותפים: האם לפנות לעורך דין מקרקעין. העניין הוא שלעורך דין יהיה הכי קל לומר בואו נלך למלחמה וכך אתם יכולים למצוא את עצמכם במאבק ארוך ויקר וגם לריב בצורה חריפה עם השכנים שלכם. בגלל זה צריך לדעת לבחור עורך דין בעסקת נדלן או בכל התחום הקשור אליו.
הכי קל זה להגיד בואו נשרוף את הגשרים ואם זה מה שאתם רוצים העורך דין שלכם צריך לפעול כך, אך כדאי לקחת רגע לחשוב ולעצור ולנסות להגיע לפשרה ולא למלחמה מיותרת.
מדוע לעתים כדאי לפנות אל עורך דין בשביל הליך גישור?
עליכם לדעת כי לא תמיד המפקח יעניק לכם את הטיפול הטוב ביותר ופעמים רבות ההליך הזה יעלה לכם כסף רב. על רקע זה אנחנו חייבים לציין כי פעמים רבות דרך הרבה יותר טובה לפתור את הבעיה תהיה לפנות אל מגשר, קרי עורך דין, אשר ילווה אתכם בכל ההליך ואשר יבטיח כי גם ישמעו את הצד שלכם וגם יתייחסו אליו ברצינות תוך שיפתרו את הבעיה בצורה הוגנת והגונה.
כמובן שאתם צריכים לבחור מגשר אמין אשר מכיר את החוק אך גם כזה אשר יודע למצוא את דרך הפשרה.
לחצו כאן לפרטים אודות תמ"א 38